BeshodroM20 a Fonóban

Bristol-Budapest-Jeruzsálem háromszögben készül az új lemez. Ez mit jelent pontosan?

P. Á.: Mindenki csinálja a dolgát aztán elküldi Gergőnek és ott szépen összeáll a kép. 

B.G.: Igen, először születik egy vázlat Jeruzsálemben, vagy Bristolban, amit együtt igazítgatunk, bővítgetünk, és mikor az kész, szétküldöm, és mindenki sorban rájátssza a saját szólamát, dobot, basszust, gitárt, éneket, cimbalmot, harmónikát, kis klarinétot, szaxofont Budapesten, ütőhangszereket, éneket, brácsát Bristolban, a fúvósok nagy részét Jeruzsálmeben. Van, hogy szigorúan a vázlat alapján, van hogy teljesen szabadon, saját ötletekből. Végül minden visszakerül hozzám Jeruzsálembe, én itt megkeverem, és küldöm Budapestre maszteringre, onnan pedig megy a kiadóba, a Fonóhoz.

-Mire lehet számítani a lemezbemutatón? 

P.Á.: Remélem eljátsszuk az új számokat nagyobb galiba nélkül, meg persze a kötelezőket is, és utána csúnya ünneplésbe fogunk.

B.G.: Sokan leszünk, nagy buli lesz.

– Milyen élmény volt a Kobuciban rendezett jubileumi szülinap? –Folytatása-e ez a Valentin napi lemezbemutató koncert annak valamilyen formában?

P.Á.: Felemelő volt. Mindkettő mérföldkő a zenekar életében, remélem ez is olyan jól sikerül majd.

B.G.: Három és egynegyed óra után is azt éreztem, hogy még bármeddig bírnám. Fantasztikus volt a közönség, megerősített benne, hogy érdemes folytatni.

-Melyik szám a kedvenced az új lemezről?

P.Á.: Száll a kakukk.

B.G.: Ez megint egy olyan lemez lett, aminek nincs kitüntetett száma, mindet egyformán imádom.

-Van-e olyan félkész dal, ami erre a lemezre nem került fel?

P.Á.:Van pár ígéretes félkész cucc, lehet hogy már nyáron lesz belőle valami.

B.G.: Molnár Tomi, szaxofonosunk küldött például két jó témát, sajnos már nem maradt rá idő, de szerintem hamarosan megcsináljuk. Nekem is van pár ötletem, gondolom a többieknek is, ami most kimaradt, nemsokára visszatérünk rájuk.

– Nyáron, gondolom, megint mehetünk utánatok fesztiválról fesztiválra. Melyiken szeretsz legjobban játszani?

P.Á.: Ördögkatlan egyértelmű!

B.G. Hát a Bánkitó Fesztiválon! Csak viccelek, ott valamiért még sosem játszottunk. Nekem is a Katlan a kedvencem.

-Húsz éve a Fonóból indult el a zenekar. Milyen érzés most ott bemutatni az új lemezt?

P.Á.:Kicsit nyilván hazaérkezünk és az mindig jó érzés. Egyszer majd biztos össze fogja szedni valaki hogy mennyi minden született a Fonóban- hát nem irigylem, lesz meló rendesen vele.

B.G.: Furcsa, izgalmas lesz egyben. Annyira mások voltunk húsz évvel ezelőtt, és mégis pont ugyanaz lesz most is a cél, mint annakidején: minél nagyobb bulit csapni.