Covidon innen és túl

A 2020 február 14.-ei sikeres lemezbemutató után rögtön mindent elsöpört a Covid 19. A lemez kiválló kritikákat kapott, koncertek viszont sehol sem szerveződtek a világon, a nyári fesztiválok elmaradtak. A Spotify tanusága szerint világszerte rongyosra hallgatott új lemez anyagát több, mint másfél évig nem játszhatta a zenekar, és persze ez volt a kisebbik gond.

Lassan, de egyszercsak beállt az ocsudás, mindenki küzdött és bízva bízott. Történtek csodálatos dolgok is, új gyerekkel gyarapodott a zenekar népes családja. Január 24.-én megérkezett Fundák Kaszai Félix, akit a szemfülesebbek személyesen is megpillanthattak a Kobuciban 2021. július 17.-én. Csillogó szemű, mosolygós kiskrapek, akinek a tánc, az ének, és a zene olyan alapélmény, mint az anyatej.

Szellemi gyerekkel is büszkélkedhetünk: ÚJ LEMEZ készül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szorgalmas műhelymunka zajlik, újra fájlok jönnek és mennek, mindenki hozzáteszi a magáét, belerakja önmagát, gyúrják és gyűrik, átírják, lecserélik, újraveszik, és befejezik. Egyik számot a másik után.

A nem túl régi lemezről sem feledkeztünk meg. A koncertmentes időszakban videoklipek készültek. A Fundák-Kaszai házaspár által fémjelzett Foundry Dance Theatre a Jamange, és a Pergető című számokra készített koreográfiát. A videóban már feltűnt gyerekmunka is, Barcza Ábel és Pettik Sámuel is az operatőrök között szerepel a stáblistán Papp Kornél mellett. A Száll a kakukk című dalhoz Barcza Sára készített videót.

A 2021-es év nyara már javában dübörög. Idén a megszokottnál kevesebb a koncert, szinte minden fesztivál elmarad Európa szerte, de vígasztalódunk azzal, ami van. A belénkszorult másfél év energiájával várunk benneteket a koncertjeinken. Szorongva figyeljük a híreket, lesz-e újra zárás, ha igen mikor és meddig, vagyis gyertek, amíg lehet, ki tudja mikor leszünk túl a Covidon.

Figyeljétek a Facebook és Instagram oldalunkat, tegyetek könyvjelzőt a Youtube-on a Besh o droM Officialhoz, hogy első kézből értesüljetek mindenről, ami velünk van.